dijous, 6 d’agost de 2015

Finalistes Premi Protagonista Jove 2015/16

Com cada any a l'estiu coneixem els finalistes del Premi Protagonista Jove. Enguany els seleccionats són els següents:

CATEGORIA 13-14 ANYSKAMAL I ELS ALFABATISTES
Àngel Burgas
Edebé

La vida familiar, la vida alternativa, les diferents religions, la història del poble alemany i els éssers amb poder malèfic es donen la mà en les peripècies d'en Kamal, un noi de tretze anys al qual se li encomana una missió: salvar el món.ATRAPATS A LA XARXA
Michelle Gagnon
Fanbooks

Des que els seus pares van morir, la Noa ha estat víctima del sistema i no confia en ningú. Utilitza les seves habilitats de hacker per romandre en l'anonimat i estar sola. Però un dia, quan de sobte es desperta en una taula en un magatzem amb una via intravenosa al braç i no recorda com ha arribat allà, la Noa comença desitjar per primera vegada tenir algú al seu costat.


TOTES LES FADES DEL REGNE
Laura Gallego
Montena

La Camèlia és una fada padrina que des de fa molt es dedica a ajudar donzelles i aspirants a heroi perquè assoleixin un final feliç. La seva màgia i el seu enginy mai no li han fallat, però tot es complica quan li encomanen el Simó, un mosso de cavallerissa que necessita un cop de mà. 
En un món de boscos ancestrals, objectes encantats i proves de valor a vida o mort, la màgia pot convertir-se en una espasa de doble tall...


L'HOME DELS RECORDS
Lois Lowry
Cruïlla

En Jonàs és un membre de La Comunitat, una societat en que els valors de la família són de màxima importància.
Aviat arribarà la Cerimònia Anual, el moment en que els Dotze reben les seves assignacions vitalícies determinades pel Comitè dels Ancians. En Jonàs és escollit per un càrrec molt especial: començarà formació amb l'home dels records, i a poc a poc, anirà descobrint els foscos secrets que s'oculten sota la fràgil perfecció del seu món.


CATEGORIA 15-16 ANYSDIARI DEL TOT VERÍDIC D'UN INDI A MITJA JORNADA
Sherman Alexie
Edicions de 1984

Crònica de l'adolescència d'un jove indi americà que mira d'allunyar-se de la vida que creia que estava destinat a viure. 
Basat en les experiències personals del seu autor, Sherman Alexie tracta en clau d'humor temes tant durs com l'alcoholisme o la violència.CÓRRER SENSE POR
Giuseppe Catozzella
Sembra llibres

Basada en fets reals, ens narra amb una sensibilitat brillant la lluita d'una jove somali per obrir-se camí entre la violència, la pobresa i la falta d'oportunitats per a les dones.
Una història commovedora i plena d'humanitat que ens colpeja amb la tràgica odissea que cada any realitzen milers de persones des d'Àfrica fins a Europa.


ELS BESSONS CONGELATS
Andreu Martín i Jaume Ribera
Fanbooks

El Flanagan per pagar-se els estudis de Criminologia accepta un cas que l'intriga molt: una dona ha trobat dos bessons morts i congelats enmig del bosc. Abans que arribi la policia, però, els bessons desapareixen. I el gran ressò mediàtic del cas ha omplert el poble d'estudiosos de l'esoterisme i de les abduccions extraterrestres.
Quan el Flanagan comença a fer preguntes, de seguida s'adona que hi ha moltes persones que es comporten d'una manera massa estranya... El Flanagan es llança de cap a investigar!

UN FILL
Alejandro Palomas
La Galera

En Guillem és un nen introvertit, sempre amb un somriure, i àvid lector. Només té una amiga. Però rere aquesta aparença de tranquil·litat s'amaga un món molt fràgil, agafat amb pinces i amb un misteri per resoldre. El trencaclosques el configuren un pare en crisi, una mare absent, una professora intrigada i una psicòloga que mira de recompondre el que amaga el nen. Una novel·la coral que traspua sentiments, buits, paraules no dites i un misteri corprenedor.


Les condicions per participar en l'elecció del guanyador les trobareu al web del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil