dijous, 5 de març del 2015

Més venuts mes de febrer (adults)

Aquest darrer mes vam assistir a la presentació del llibre Lo tres de nou que l'editorial Cossetània ha reeditat. El llibre és una obra de teatre de tema casteller, obra de Raimon Casas Pedrerol, estrenada a Valls el 1901 i editada per primer cop l'any següent. 
En aquesta ocasió, el quadret de costums es torna a editar acompanyat d'un estudi sobre l'autor i el significat de l'obra a càrrec de Xavier Brotons, que també ha curat l'edició del text de l'obra.
En segon lloc tenim Vilanova i la Geltrú desapareguda (Ed. Efados) d'Anna Lleó Albà. Aquest llibre ens descobreix una interessant selecció de imatges de Vilanova de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX, un petit tresor que ens permet preservar la memòria oral del nostre passat més recent.
En tercera posició trobem el llibre de poesia Verb de continuïtat (Curbet edicions) de Jorge Brotons, que el darrer mes de febrer vam fer la presentació a la llibreria.
Continuem amb el nou llibre de David Trueba: Blitz (Ed. Anagrama). Beto és un jove arquitecte que arriba a les costes de Múnich enmig d'un naufragi vital i sentimental. Invitat a participar en un concurs que podria solucionar les seves perspectives de futur, ha arribat acompanyat per la seva novia. Però, casi al instant, la seva estada a Alemanya es convertirà en una comèdia humana.
I acabem amb Cincuenta sombras de Grey de E.L. James (Nuevas Ediciones de Bolsillo). Gràcies a l'estrena de la pel·lícula, el llibre ha tornat a tenir una revifada entre les primeres posicions dels més venuts.