divendres, 2 de gener del 2015

Més venuts mes de desembre (adults)

Comencem  l'any amb els més venuts del desembre. Sembla ser que el llibre més regalat d'aquests nadals està sent Vilanova i la Geltrú desapareguda (Efados editorial) de la vilanovina Anna Lleó Albà.
Aquest llibre ens descobreix una interessant selecció de imatges de Vilanova de finals del segle XIX i fins a mitjans del segle XX, un petit tresor que ens permet preservar la memòria oral del nostre passat més recent.

Seguim amb l'últim llibre de Javier Cercas El impostor (Literatura Random House). Cercas ens relata l'enigma de la història d'Enric Marco, un barcelonès que es va fer passar per supervivent dels camps nazis i va ser descobert el 2005, després de presidir durant tres anys l'associació espanyola de supervivents.
De prop el segueix Ken Follett amb el final de la seva trilogia Century: El umbral de la eternidad (Plaza & Janés). Des del sud d'Estats Units fins a Siberia, de Cuba fins al Londres dels anys seixanta, aquesta és la història d'aquelles persones que van lluitar per la llibertat individual enmig del gran conflicte entre els dos països més poderosos del moment.
En quart lloc tenim el llibre de la Marató d'enguany sobre les malalties del cor (Rosa dels vents edicions). En aquest volum participen escriptors i il·lustradors com Enric Calpena, Paula Bonet, Ada Castells, Patrícia Gabancho, Jordi Labanda o Vicenç Pagès Jordà.
I acabem amb Les dones de la Principal (Empúries) de Lluís Llach. Àvia, mare i filla són les tres dones que han regentat la Principal, el casal més assenyalat del poblet de Pous. Però en la història de la Principal hi ha un punt fosc: l'assassinat d'un home que n'havia estat el capatàs el juliol de 1936. Passada la guerra, un inspector de policia decidit a resoldre el cas emprèn una investigació que el portarà a descobrir els secrets de la família i una xarxa feta amb els nusos del temperament, la passió i el poder.