dijous, 13 de març del 2014

Clàssics contemporanis per portar a tot arreu

Aquest mes us presentem les lectures recomanades en butxaca de l'editorial Debolsillo i Bestiari (Grup de Llibreries Independents).


EL SINDICATO DE POLICÍA YIDDISH
MICHAEL CHABON
9.95€

Aquesta novel·la imagina una història alternativa en la que, durant més de seixanta anys, els jueus refugiats i els seus descendents han viscut tranquil·lament en el districte federal de Sitka, a Alaska, on els jueus han residit en pau. No obstant, el somni d'una llar pels jueus sembla arribar a la seva fi. L'assassinat d'un carismàtic membre de la comunitat jueva servirà per posar de manifest les poderoses forces ocultes dels habitants de Sitka, així com la capacitat analítica del detectiu Meyer Landsman.




LAS AVENTURAS DEL BUEN SOLDADO SVEJK
JAROSLAV HASEK
12.95€

Josef Svejk és un soldat inconscient que, entusiasmat per servir el seu país, s'allista a l'exèrcit austrohongarès durant la Primera Guerra Mundial. Les divertides i sorprenents aventures d'aquest simpàtic murri modern, estúpid i savi a la vegada, menyspreat pels estaments militars, constitueixen un manifest antibel·licista de primera ordre, una proclama satírica contra el sense sentit  de la guerra.






EL CUADERNO DORADO
DORIS LESSING
11.95€

Anna Wulf és una novel·lista i mare divorciada que té un estancament creatiu. Per escapar de la desesperació que l'envaeix comença a anotar les seves vivències en quatre quaderns de colors: un quadern negre, en el que està Anna Wulf, l'escriptora; un de vermell, dedicat a la política; un groc, en el que escriu les històries extretes de les seves experiències, i un quadern blau que intenta ser un diari. Però la seva ambició és reunir tot el que està per resoldre de la seva història en un cinquè quadern, el daurat, amb el que desitja trobar el camí cap a la recuperació.





LA CARRETERA
CORMAC McCARTHY
7.95€

En un món apocalíptic on plou cendres, un home i un noi creuen a peu el territori nordamericà en direcció sud. La fam és molt més que una preocupació diària: és la mesura de totes les coses, i les bandes carnívores assetgen el país. L'amor d'un pare pel seu fill és, no obstant, l'única llum d'una terra que ha perdut als seus déus. Potser el foc de la civilització no s'ha apagat del tot.





DEMASIADA FELICIDAD
ALICE MUNRO
9.95€

Una mare jove rep el consol inesperat per la mort dels seus tres fills, una altra dona reacciona de manera insòlita a la humiliació a la que la sotmet un home; altres contes descriuen la crueltat dels nens i els espais de soledat que es creen en el dia de la vida d'una parella. En l'últim conte acompanyem a Sofia Kovalevski, una matemàtica russa que realment va viure a mitjans del segle XIX, en el seu llarg pelegrinatge a través d'Europa a la recerca d'una universitat que vulgui dones com a professores, i viurem amb ella la seva història d'amor amb un home que va fer el que va poder per decebre-la.