dissabte, 26 de maig de 2012

Més venuts del 21 al 26 de maig


Aquesta setmana comencem la llista dels més venuts amb la primera part de la trilogia juvenil Los juegos del hambre de Suzanne Collins (Ed. Molino). Katniss, una noia de 17 anys, per salvar la vida de la seva germana petita s'ofereix voluntària per anar com a tribut als jocs de la fam. En aquests jocs, vint-i-quatre adolescents es veuen forçats a competir en una batalla televisiva, on només hi pot quedar un sol guanyador viu.

En la segona posició trobem una novetat respecte les anteriors setmanes. Entre la mentida i l'oblit de Francesc-Marc Álvaro (Ed. La Magrana) és un llibre que convida a pensar en la matèria primera de la nostra identitat personal i col·lectiva. 
Álvaro recorre en aquest llibre diversos casos concrets vinculats a la memòria col·lectiva mundial, europea, espanyola i catalana que s'incrusten en el nostre present amb dolor i polèmica, amb el regust agredolç de les ombres i els noms esborrats.
El que no podia faltar a la nostra llista és aquest particular avi que s'escapa de la residència després de fer 100 anys, per viure una aventura rere una altra. Així doncs, el llibre de Jonas Jonasson el trobem per partida doble en la nostra llista. 
En el tercer lloc tenim la versió en català editada per La Campana i en el quart la versió castellana editada per Salamandra. 
Un viatge delirant per la història del segle XX que fa petar de riure.
Encara no havíem tingut entre els cinc més venuts la segona part dels jocs de la fam:  En Llamas de Suzanne Collins (Ed. Molino).
En alguns districtes de Panem la revolta contra el Capitoli ja està en marxa. Katniss i Peeta han vençut desafiant les normes imposades pel Capitoli i, sense voler-ho, són l'espurna de la revolta imminent.
Continua la fantàstica aventura dels protagonistes dels jocs de la fam.