divendres, 31 de març del 2017

Més venuts mes de març (adults)

Comencem els més venuts amb una publicació local: IMSA, una empresa como paradigma de las Españas (Ed. Cronos) de Carmen Izquierdo Benítez. El llibre ens relata la controvertida història real d'una fàbrica que ha viscut, en la seva estructura i organització, els fenomens que han construït la Catalunya i l'Espanya dels últims setanta anys.
Seguim amb La senyora Stendhal (Ed. Columna) de Rafel Nadal. Quan l'últim dia de la guerra una bala sega la vida de la Rossa en un tiroteig, el destí d'en Lluc queda lligat per sempre al de la senyora Stendhal, que el criarà com si fos fill seu. La força de la mare adoptiva, la rebel·lia del jove Dani i la saviesa de l'avi Dídac acompanyaran la mirada innocent del nen per un paisatge carregat d'emocions i promeses.
En tercer lloc trobem Un home cau (Ed. Rosa dels vents). El periodista Jordi Basté, conjuntament amb l'escriptor Marc Artigau, ens presenten el cas del detectiu privat Albert Martínez, un investigador de Barcelona molt especial, gastrònom i seductor, que ha d'esclarir les causes de la desaparició d'un home al Port Olímpic i s'endinsa en la fosca història d'una família de l'alta burgesia.
Una novel·la intel·ligent que atrapa al lector amb una pregunta des de la primera pàgina: què va passar aquella nit al Port Olímpic?
Continuem amb el premi Ramon Llull, Rosa de cendra (Ed. Columna) de Pilar Rahola. Són moments efervescents i les guspires comencen a saltar. La Lliga Regionalista guanya les eleccions del 1901 sota el lideratge de Cambó i Prat de la Riba. Els monàrquics i els lerrouxistes s'organitzen i l'estat activa la reacció. Catalunya viu moments de pors i d'incerteses, però també de grans il·lusions i esperances. I la família de l'Albert viu les violentes contradiccions d'una època convulsa que desemboca en la Setmana Tràgica del 1909.
I acabem amb La magia de ser Sofía (Ed. Suma). Després de l'èxit dels seus anteriors llibres, Elísabet Benavent torna amb una nova història d'amor diferent que parla dels somnis per complir, de les rutines en les relacions de tota la vida i de les connexions entre éssers que no es busquen i a qui el destí s'encarrega d'unir.