dijous, 2 de març del 2017

Més venuts mes de febrer (infantil/juvenil)

Mes de febrer, mes de Carnaval, no és d'estranyar trobar entre els més venuts llibres sobre aquesta festa. 
En primer lloc, com és habitual, En Dolcet: el caramel que volia anar a la comparsa (Ed. El Cep i la Nansa) de Susana Peix.
La Comparsa és la festa més bonica de viure per a un caramel. I és clar, aquest és el somni d'en Dolcet, un caramel estripat i diferent dels altres, que viu dalt d'una prestatgeria en una botiga de llaminadures. Ho aconseguirà?
Continuem amb el nou llibre de Federico Moccia: Tres veces tú (Ed. Planeta). Sis anys després, les vides dels protagonistes d' A tres metros sobre el cielo han canviat. Han aconseguit ser feliços, però quan menys s'ho esperen, els seus camins es tornen a creuar.
Després de l'èxit d'A tres metros sobre el cielo i Tengo ganas de ti, arriba l'esperat desenllaç de la història d'amor.
Seguim amb Carnestoltes (Ed. La Galera), d'Anna Canyelles i il·lustracions de Roser Calafell, el rei Carnestoltes ha vingut per regnar. El seu regnat és curt, però farcit de soroll, festa i diversió.
Els nens i les nenes es disfressen i juguen, fins que apareix una vella amb set cames: la Vella Quaresma! I la festa s'acaba de cop...o no.
En quart lloc tenim el pop-up El monstre de colors (Ed. Flamboyant) d'Anna Llenas. El monstre de colors haurà d'aprendre a posar en ordre l'alegria, la tristesa, la ràbia, la por i la calma. Amb aquest magnífic àlbum il·lustrat i les seves il·lustracions expressives, els més petits de casa podran identificar amb facilitat les diferents emocions que viuen dia a dia.
I acabem amb un altre llibre d'Anna Llenas: T'estimo quasi sempre (Ed. Estrella Polar). Descobreix gràcies al Lolo i la Rita l'educació emocional. Per què un mateix tret d'una persona fa que de vegades ens agradi i d'altres ens molesti? En Lolo i la Rita són amics malgrat les seves diferències. Acceptar-les sovint no els és fàcil. Però qui els va dir que ho seria? Un conte per a nens i grans que ens convida a la tolerància i l'acceptació d'allò que és diferent, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.