dissabte, 31 de desembre del 2016

Més venuts mes de desembre (infantil/juvenil)

Al capdamunt dels més venuts trobem El llibre de Merlí (Ed. Rosa dels vents) del creador de la sèrie Héctor Lozano amb la col·laboració de Rebecca Beltrán. Els fans de la sèrie de TV3 trobaran aquí un llibre interactiu, original i únic on es recullen les frases i les situacions més emotives, així com les ensenyances aparegudes a la sèrie, i mitjançant el qual els lectors aprendran filosofia i arribaran a conèixer-se millor a sí mateixos responent a les preguntes del llibre.
Continuem amb Harry Potter y el legado maldito (Ed. Salamandra), el llibre és el text de l'obra de teatre que s'escenifica a Londres, escrita per John Tiffany i Jack Thorne, amb l'ajuda de J.K. Rowling.
Ser Harry Potter no ha estat mai fàcil, i continua sense ser-ho ara que és un treballador a la Conselleria d'Afers Màgics, marit i pare de tres fills en edat escolar. Mentre el Harry ha de conviure amb un passat que es resisteix a quedar enrere, el seu fill petit, l'Albus, intenta alliberar-se del pes d'un llegat familiar que no ha volgut mai. Però de cop el passat i el present es conjuguen de manera sinistra i pare i fill descobreixen una veritat desagradable: a vegades el mal sorgeix als llocs més inesperats.
Al final dels més venuts tenim tres llibres que es troben a la guia de lectura de les biblioteques escolars. En tercer lloc tenim El camp (Ed. Angle) de Roser Capdevila. L'Espiet és un ocell curiós al que li agrada molt volar, però encara li agrada més aturar-se als llocs per saber tot el que hi passa. Si mires bé, el trobaràs en una casa de pagès, en un hort i enmig d'una plaça en un dia de mercat!
Seguim amb Bestiari salvatge d'estar per casa (Ed. El cep i la nansa) de Sebastià Serra. Aquest és un àlbum il·lustrat que ens presenta un bestiari salvatge i original, carregat de detalls i racons. A través de gran recreacions d'hàbitats, el lector va descobrint les singulars traques dels seus habitants més curiosos, a través d'uns versets originals i divertits.
I acabem amb Max i els superherois (Ed. Animallibres) de Rocio Bonilla i Oriol Malet. A en Sam li fascinen els superherois, però el seu preferit és la superheroïna Megapower. Ella és valenta, pot programar ordinadors i desactivar bombes, té una força descomunal... Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé per què.