dissabte, 31 de desembre del 2016

Més venuts mes de desembre (adults)

El llibre que encapçala els més venuts de l'últim mes de l'any és d'un autor acostumat a veure les seves novel·les convertides en bestsellers: Carlos Ruiz Zafón que torna per posar fi a la saga El cementerio de los libros olvidados. En el nostre rànquing el trobem dues vegades: obrint la llista amb l'edició en castellà (editada per Planeta) i tancant-la amb l'edició catalana (editada per Columna).
El laberinto de los espíritus és un relat de passions, intrigues i aventures. A través de les seves pàgines arribem al gran final de la saga iniciada amb La sombra del viento, que culmina aquí amb tota la seva intensitat, a la vegada que dibuixa un gran homenatge al món dels llibres, a l'art de narrar històries i al vincle màgic entre la literatura i la vida.
En segon lloc tenim el premi Planeta d'enguany: Todo esto te daré (Ed. Planeta) de Dolores Redondo. En aquesta nova novel·la de l'autora de la trilogia d'èxit Baztán ens situem a Galícia, on arrel d'un suposat accident de tràfic, un escriptor descobreix la doble vida que portava el seu marit. Amb un guàrdia civil retirat i un capellà amic del mort, aniran sortint a la llum els més obscurs secrets familiars.
A Todo esto te daré trobem els elements característics de Redondo: trama policíaca, misteris escabrosos, tensió i suspens.
Seguim amb la continuació de La catedral del mar : Los herederos de la tierra (Ed. Grijalbo) de Ildefonso Falcones. Fa deu anys milers de lectors es van rendir a l'Arnau Estanyol, el bastaix que va ajudar a construir l'església de Santa Maria, l'església del mar. Ara la història continua amb aquesta impressionant recreació de la Barcelona medieval, una esplèndida novel·la de lleialtat, venjança, amor i somnis per complir.
I acabem amb Tots tenim un costat bo o molt bo (Ed. Ara llibres), el llibre de La Marató d'enguany, dedicada al ictus i a les lesions medul·lars i cerebrals. Un any més, El llibre de la Marató es suma al gran projecte solidari que és La Marató de TV3 amb un recull de relats i il·lustracions de destacats escriptors i artistes del nostre país. Enguany, coincidint amb els 25 anys de La Marató, celebren l'ocasió amb un volum amb il·lustracions a tot color i els records dels presentadors de les diferents edicions.