dissabte, 4 de juny del 2016

Més venuts mes de maig (adults)

Comencem els més venuts d'aquest maig amb receptes catalanes. Però no un llibre de cuina catalana tradicional. Marta Castells ens presenta Vegana i catalana (Ed. Viena), un llibre on aprendrem a fer els plats de tota la vida, però sense que siguin productes d'origen animal. 
Continuem amb un clàssic de la llista dels més venuts dels darrers mesos: Paula Hawkins amb La chica del tren (en segon  lloc editat en castellà per Planeta i en cinquè lloc editat en català per La Campana).
Al llibre coneixem a la Rachel, una noia que agafa cada dia el mateix tren. En una de les cases que veu des del tren hi viu una parella que la Rachel no pot evitar mirar cada vegada. A ella li sembla que tenen una vida perfecta. Fins que un dia veu una escena que la deixa de pedra. De sobte tot ha canviat.
En tercer lloc el llibre de moda per tenir la casa ordenada, que així ens ajudarà a tenir una vida ordenada. Estem parlant de La màgia de l'ordre (Ed. Ara) de Marie Kondo. El mètode KonMarie ha revolucionat les llars de mig món. Un mètode molt senzill amb el que ens ensenya a destriar quins objectes hem de guardar i com endreçar-los de manera òptima.
I acabem amb Educar millor (Ed. Arcàdia) de Carles Capdevila: un recull d'onze entrevistes a personalitats del món de l'educació. Professionals de procedències diverses i visions ben diferents ens permeten conèixer no solament els camins que han consolidat les seves vocacions sinó l'ambició de fer les coses cada dia a les aules, al carrer i a casa.