dimarts, 21 de juny del 2016

Lectures per l'estiu (seminari biblioteques escolars)

EDUCACIÓ INFANTIL

L'ÀVIA PEPA
Cristina Zafra i altres
Barcanova
6.90€

L'àvia Pepa té una granja amb molts animals: un gall, una vaca, un porquet, un xai, un gos i un gat. Cada dia es lleva, es renta la cara i les mans, i dóna l'esmorzar als seus animals. Però l'àvia Pepa avui encara ronca i ronca, quin animal aconseguirà despertar-la?



GEGANTÍSSIMA
Bel Olid i Màriam Ben-Arab (il.)
Estrella Polar
12.95€

Diuen que sóc petita i per això de vegades parlen de mi quan es pensen que no els sento. Però els espio i m'assabento de tot. Què creu haver sentit mentre espiava els grans? Una divertida història de l'arribada d'un nou membre a la família.



ON ÉS EL DUDÚ?
Sophie Ledesma
Cruïlla
9.95€

El Nil no troba el seu conillet de dormir, el Dudú. On es deu haver ficat? Ajuda'l a buscar-lo bé per tots els racons amb la llanterna màgica. Un format original i interactiu que fomenta la curiositat de l'infant. 



ON ÉS L'ESTRELLA DE MAR?
Barroux
Símbol
14€

On són l'estrella de mar, la medusa i el peix pallasso? On aniran si el mar s'omple de deixalles? Un llibre que entreté i ajuda als nens - i també als grans - a aprendre la importància de respectar la natura i el nostre entorn.



QUI QUÈ QUI
Olivier Tallec
Birabiro
14.50€

Qui està enamorat? Qui s'ha deixat el banyador? Qui s'ha menjat tota la confitura? Qui ha dormit poc? Un llibre-joc per a observar i endevinar qui ha fet què.




CICLE INICIAL


BONA NIT: POEMES PER A L'HORA D'ANAR A DORMIR
Salvador Comelles i Mercè Galí (il.)
Abadia de Montserrat
15.95€

El poeta Salvador Comelles ens ofereix poemes dolços i senzills per acompanyar els infants quan van a dormir. 




EN LLOBET VOL SER ARTISTA
Orianne Lallemand i Éléonere Thuillier (il.)
Brúixola
12€

Sens dubte, en Llobet ha nascut per ser artista, només cal que trobi la seva autèntica vocació. Pintor, poeta, escultor, actor...ho intenta tot! Però ser artista no és tan fàcil com sembla. Ho aconseguirà?




HAROLD TIENE HAMBRE
Kevin Waldron
Phaidon
14.95€

En Harold és un gos obsessionat pel menjar. Quan es perd a Nova York la gana li salva la vida: se li fa la boca aigua amb el gall dindi rostit de la bústia, amb el rellotge en forma de pastís...Per sort el seu instint el guiarà i aconseguirà tornar a casa just a l'hora d'esmorzar!



LILI
Wen Dee Tan
Babulinka
14.95€

La Lili té els cabells vermells com el foc, cremen tot el que toquen. A la Lili li costa fer amics; ser tan diferent li porta molts problemes. Però...i si al final ser diferent fos un avantatge?




MARIA LLUFA
Carles Sala i Vila i Marta Montañá (il.)
Cruïlla
7.95€

T'imagines que una marieta fes uns pets tan grossos que no deixés dormir els altres habitants del bosc? Tipa que els seus amics es queixin, un bon dia decideix que s'aguantarà els pets. Però al cap de setmana no pot més, i fan un pet tan gros que fins i tot perd els puntets de l'esquena! I ara què farà?



CICLE MITJÀ

AGU TROT
Roald Dahl i Quentin Blake (il.)
Estrella Polar
7.50€

El senyor Hoppy, un solter jubilat, sent un amor secret per la senyora Silver, una vídua molt atractiva. Ella, però, omple d'atencions l'Alfie, la seva tortuga. El pla, terriblement enginyós, del senyor Hoppy per vèncer el seu rival i aconseguir l'amor de la senyora Silver amb 140 tortugues - com a mínim- us deixarà amb un pam de nas!



EM DIC ARAN I M'ENCANTA ESCRIURE!
Jaume Cela i Anna Clariana (il.)
Animallibres
8.50€

L'Anna, la meva mestra, ha tingut una bona idea. Ens ha dit que cada setmana escriuríem un text. Els anirem recollint i per Nadal en farem un llibre que regalarem a la família. Ja friso per veure per veure la meva família asseguts llegint les meves redaccions i dient-me meravelles. M'encanta escriure!



SOM-HI, PUSSY!
Peyo
Base
12€

Descobreix les aventures de l'amorós Pussy, el gatet que sempre se'n surt de les situacions més difícils, ja sigui amb els gossos del veïnat, les bèsties del zoo, de l'aquàrium...Només cal seguir-lo si no vols parar de riure!



UN REGALO PARA NINO
Lilith Moscon i Francesco Chiacchio (il.)
A buen paso
16€

Nino el carter és una d'aquelles persones que desprenen bon humor. Tot i així, a la nit se sent sol: li hagués agradat tenir un fill. Un dia, Nino es troba uns animals que li porten parts d'un cos humà a casa seva. Cada animal aprofitarà per recordar a Nino com d'importants són els nostres sentits per conèixer la veritat del món que ens envolta.



WILLIAM
Care Santos i Dani Cruz (il.)
Base
14€

Biografia de William Shakespeare rimada i amb lletra lligada!



CICLE SUPERIOR


DUNA: DIARI D'UN ESTIU
Muriel Villanueva i Ferran Ortra (il.)
Babulinka
15.50€

La Duna ha de passar l'estiu a casa de l'avi amb les seves germanes. El mestre els ha posat com a deures que escriguin tot el que els passi abans d'entrar a l'institut. Semblava que seria l'estiu més avorrit de la seva dia, però la cosa es va animant. Tot apunta que aquest serà un estiu especial.


MALALA: PEL DRET DE LES NENES A L'EDUCACIÓ
Raphaële Frier i Aurélia Fronty (il.)
Blume
14.90€

La Malala des dels 11 anys, denuncia els integristes musulmans que consideren que l'escola no és per a les nenes. En un intent per fer-la callar, fins i tot li van disparar. Per sort se'n va sortir i continua lluitant perquè tots els infants puguin anar a l'escola.




EL NOI QUE NEDAVA AMB LES PIRANYES
David Almond i Oliver Jeffers (il.)
Bambú
7.90€

Quan l'oncle Ernie es queda sense feina, se li acut la idea de convertir casa seva en una fàbrica d'enllaunar sardines per a continuar guanyant-se la vida. A l'Stan no li agrada gens aquesta nova vida i decideix fugir amb una companyia de fira ambulant. Aquest viatge li canviarà la vida...


PIERRE EL DETECTIU DE LABERINTS: LA RECERCA DE LA GRAN PEDRA
Chihiro Maruyama i Hiro Kamigaki (il.)
Blume
14.90€

En Pierre, el detectiu de laberints, té un nou cas per resoldre. El sr X ha robat la Gran Pedra, que té el poder de transformar Opera City en un laberint. Sabries ajudar en Pierre i la seva amiga Carmen a buscar la sortida dels laberints i detenir el sr X abans no sigui massa tard?


LA TERANYINA DE LA CARLOTA
E.B. White i Núria Giralt Clausells (il.)
Viena
16€

Aquesta és la història d'una nena que rescata un porquet anomenat Wilbur, que ha nascut molt escanyolit, i de la Carlota, la millor amiga del Wilbur, una aranya grisa i peluda. I d'uns grangers que tenen la intenció de preparar un esplèndid dinar que no pinta gaire bé si ets un porquet molt tendre. Per sort, la Carlota té un pla magnífic per salvar la vida a en Wilbur.