divendres, 1 d’abril del 2016

Més venuts del mes de març (adults)

Comencem els més venuts d'aquest març amb el premi Ramon Llull: La filla del capità groc (Ed. Planeta) de Víctor Amela. 
"Manuela Penarrocha té tretze anys. Asseguda en una cadireta baixa al portal de casa seva, cus les espardenyes com ningú. La nena d'ulls grisos i cabells d'or recorda el seu pare. Ell, per fer la guerra, n'ha portat unes com aquestes, com la resta de carlistes. Vol abraçar-lo, sentir l'escalfor del seu petó al front. Enyora la mirada dura i alhora plena de tendresa, el seu ritme estrident. Només espera que torni per veure'l lluitar de nou pels seus ideals, per retornar a la seva família i al poble la dignitat perduda, a vida o mort."
Seguim amb Julia Navarro i el seu darrer llibre Historia de un canalla (Ed. Plaza & Janés). Thomas Spencer sap com aconseguir tot el que vol. Una salut delicada és el preu que ha de pagar pel seu estil de vida, però a ell, tant li fa. Tanmateix, des de l'última vegada que el cor li va donar un ensurt, una sensació estranya s'ha apoderat d'ell i, en la soledat del seu luxós apartament de Brooklyn, se succeeixen les nits en les quals no pot evitar preguntar-se com hauria estat la seva vida si hagués fet allò que conscientment va escollir no fer.
Entre els més venuts trobem el llibre de moda per tenir la casa ordenada, que així ens ajudarà a tenir una vida ordenada. Estem parlant de La màgia de l'ordre de Marie Kondo, que trobem la seva edició de País Aguilar en tercer lloc, i l'edició d'Ara llibres en cinquè lloc.
El mètode KonMarie ha revolucionat les llars de mig món. Un mètode molt senzill amb el que ens ensenya a destriar quins objectes hem de guardar i com endreçar-los de manera òptima.
I en quart lloc tenim el llibre de Josep Mª Esquirol: La resistència íntima (Ed. Quaderns crema). Aquest és un llibre amb una reflexió atenta i profunda sobre la condició humana. Esquirol ens mostra com la vertadera cura d'un mateix ofereix escalfor als que són a la vora, protegint-los i fent-los de guia en el camí.