dissabte, 31 de gener del 2015

Més venuts mes de gener (adults)

En primer lloc, i com no podia ser d'una altra manera, el llibre més venut d'aquest primer mes del 2015 ha estat Vilanova i la Geltrú desapareguda (Efados editorial) de la vilanovina Anna Lleó Albà.
Aquest llibre ens descobreix una interessant selecció de imatges de Vilanova de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX, un petit tresor que ens permet preservar la memòria oral del nostre passat més recent.
En segona posició tenim Javier Cercas amb la seva darrera novel·la El Impostor (Literatura Random House). Cercas ens relata l'enigma de la història d'Enric Marco, un barcelonès que es va fer passar per supervivent dels camps nazis i va ser descobert el 2005, després de presidir durant tres anys l'associació espanyola de supervivents.
Seguim amb la finalista del premi Planeta Pilar Eyre i el seu llibre Mi color favorito es verte (Planeta). Aquesta és una història d'amor entre una dona que s'atreveix a arribar fins al límit i un home segrestat per uns sentiments imprevists.
En quart lloc tenim Mariona (La Magrana) de Pilar Rahola. El 1842 la jove Mariona està a punt de casar-se. La vida, humil i senzilla, li somriu. Però els anys que es preparen són els d'un segle convuls. Revoltes, repressions, la industrialització del país i la primera vaga general, les llavors del republicanisme, la maçoneria i la Renaixença. El país canvia, i la consciència de dona i ciutadana de la Mariona també.
I acabem amb La musica del silencio (Plaza & Janés) de Patrick Rothfuss. Mentre esperem la conclusió de la trilogia, aquesta és una novel·la curta que se suma al món d'El nom del vent i El temor d'un home savi. Auri és un dels personatges més populars i envoltats de misteri que apareixen a la trilogia. Fins ara la coneixem a través de Kvothe. La musica del silencio ens permetrà veure el món a través d'Auri i ens donarà l'oportunitat d'aprendre el que fins ara únicament sabia ella.