dimecres, 11 de desembre del 2013

Més venuts mes novembre (infantil/juvenil)

En el primer lloc dels més venuts d'infantil trobem el còmic Astèrix i els pictes de Jean-Yves Ferri, Didier Conrad, Albert Uderzo i René Goscinny (Ed. Salvat). Arriba el nou volum de la col·lecció clàssica d'Astèrix amb els personatges de sempre i molt de nous: diversos clans sencers, de fet! En aquesta ocasió, Astèrix i Obèlix viatgen a Caledònia, l'Escòcia romana.
Feia mesos que no trobàvem un llibre del Geronimo Stilton entre els més venuts. Aquest mes de novembre en trobem dos: en la segona posició El vuitè viatge al regne de la fantasia;  i en cinquena posició un Stilton molt nadalenc en L'estrany cas del tió desaparegut (Ed. Estrella Polar).
En El vuitè viatge al regne de la fantasia les busques del Marcatemps Cronofantàstic avancen cada cop més de pressa. Si continuen així alteraran el pas del temps al Regne de la Fantasia. I Flordiana, víctima de l'encanteri de la bruixa Eclipse, està envellint ràpidament... Per a Geronimo comença una cursa vertiginosa contra el temps per salvar la Reina i tot el Regne de la Fantasia.
En L'estrany cas del tió desaparegut era un tranquil dissabte de principis de desembre i Stilton estava decorant l'arbre de Nadal amb el seu nebot Benjamí, i la seva amiga Pandora... quan va aparèixer Xafarot Nesquitt amb una de les seves pensades: passar uns dies a Barcelona! Però el viatget es va convertir en una aventura de bigotis. Algú es dedicava a robar els tions de les cases i les escoles!
En tercer lloc tenim un altre conte molt nadalenc: Les festes de Nadal de Anna Canyelles i Roser Calafell (Ed. La Galera). L'Elies i la Bet estan neguitosos: comencen les festes de Nadal. Serà un no parar de coses boniques: la fira de Santa Llúcia, els Pastorets, Nadal, Sant Esteve, els Innocents, l'Home dels Nassos, cap d'Any i Reis... I carn d'olla, canelons, neules i torrons. I les Nadales! I el pessebre, i l'avet! Quins dies tan bonics... i quanta feinada!
I acabem amb Pinta i escriu: El caganer d'Anna Canyelles i Roser Calafell (Ed. La Galera). Quina notícia! Quina alegria! El Nen Jesús, és nat, en una establia! Tothom va a adorar-lo... fins i tot el caganer. Però algun dimoni trapella s'ha endut els colors. Ràpid, agafa colors i pinta el conte d'El Caganer!