dijous, 6 de juny del 2013

Més venuts de maig (infantil/juvenil)

Aquest mes de maig es va celebrar a Vilanova la primera fira de conte infantil Conte va! Va de conte. I aquest fet s'ha notat en el llistat de llibres infantils més venuts: així doncs, trobem entre els més venuts Saltironets i una de les protagonistes que van visitar la fira, la Pepa Pig.
En el primer lloc del rànquing tenim Saltironets de Susanna Peix i Jordi Sunyer (Ed. El Cep i la Nansa). La Saltironets és una nena que li agrada explicar històries. Somia en anar fins a la lluna per regalar-li els seus contes, i està convençuda que si salta prou amunt aconseguirà arribar-hi, per això sempre va saltironejant per tot arreu. 
El conte de la col·lecció Gingoler està adaptat al llenguatge dels signes i compte amb un dvd amb el conte explicat, a més també inclou la Cançó de la Felicitat.
En la segona posició trobem la porqueta més famosa del moment: la Pepa Pig. En la Pepa va al parc d'atraccions (Ed. Beascoa), la Pepa i la seva família van a passar el dia al parc d'atraccions. S'atrevirà el pare a pujar al tobogan en espiral? I la mare, guanyarà el peluix gegant? Descobreix tot el que passa en aquesta emocionant aventura.
En tercera posició tenim la guia per adolescents: Adolescents.cat (Ed. La Galera) de la redacció del web amb el mateix nom (http://www.adolescents.cat/). Les relacions de parella, l'institut, els amics, el facebook...: els temes que més interessen als adolescents, en un llibre que recull els principals consells i comentaris que han aparegut al web de més èxit entre els adolescents catalans. A més, al final del llibre podeu trobar diferents tests per saber si ets una persona influenciable, si sou amics o més que amics, o si la teva parella t'ha estat infidel.
En una quarta posició tornem a tenir la porqueta Pepa: La Pepa va d'excursió (Ed. Beascoa). En Jordi, la mare, el pare i la Pepa s'han perdut al bosc mentre buscaven petjades d'animals. Com han trobat el camí de tornada? Acompanya'ls en aquesta nova aventura!
I acabem amb en Tom Gates: idees (quasi) genials de Liz Pichon (Ed. Brúixola). El Marcus es pensa que té bones idees. Però normalment són bajanades. Quan l'oncle Kevin diu que és un expert en tot, el pare fa cara d'enfadat. Descobreix quines idees tan genials se li acudeixen al Tom!