dimecres, 5 de juny del 2013

Més venuts de maig (adults)

Comencem el mes de maig amb les dues primeres posicions per un escriptor bestseller: Dan Brown. El seu nou llibre Inferno s'ha col·locat en el primer lloc, en castellà (editat per Planeta), i en el segon, en català (editat per Empúries).
Robert Langdon es desperta en un hospital sense recordar res de les últimes 36 hores. De seguida el seu món es capgira i es troba fugint per Florència amb la Sienna Brooks, que li salva la vida. En Langdon no triga en adonar-se que porta a sobre uns codis preocupants creats per un científic excepcional. Un geni amb una obsessió per la fi del món que només és comparable a la seva passió per l'ombrívol càntic de l'Infern del poema èpic la Divina Comèdia.
En una cursa contra rellotge pels indrets emblemàtics de Florència, en Langdon i la Sienna descobreixen una xarxa de passatges ocults i secrets antics, com també un nou i aterridor paradigma científic que s'utilitzarà per millorar la qualitat de vida a la Terra o per destruir-la.
El tercer lloc és per un llibre que ha revolucionat la manera de veure el cos humà, la medicina i la salut. La enzima prodigiosa de Hiromi Shinya (Ed. Aguilar) ensenya com conservar el proveïment dels enzims prodigiosos i revertir processos degeneratius per enfortir els enzims corporals i així gaudir d'una bona salut fins a una edat avançada.
En quarta posició trobem Victus Barcelona 1714 d'Albert Sánchez Piñol (Ed. La Campana), en la nova edició de tapa tova, en català. Victus és una novel·la amb molta informació i rigor històric, al servei d'un relat àgil, potent i desenfadat, amb gran dicció que ens porta de França a Barcelona, passant per Madrid, Toledo o Tortosa.
A més, ens retrata una Barcelona irreductible de 1714, que va patir un assetjament desigual de 13 mesos i el bombardeig de més de 30.000 projectils.
I acabem amb Camilla Läckberg i la seva nova novel·la Los vigilantes del faro (Ed. Maeva). Un misteri sense resoldre ronda l'illa de Graskar des de fa generacions, i el vell far amaga la clau.
Patrik Hedström acaba de reincorporar-se a la feina i ja s'enfronta a una nova investigació. Un home ha aparegut assassinat amb un tret a la nuca. Es tracta de Mats Sverin, el director financer de l'Ajuntament de Fjällbacka. Quan Patrick i la seva col·laboradora Paula comencen a reconstruir la vida de la víctima, descobreixen que amagava més d'un secret.