dissabte, 8 de setembre del 2018

Més venuts mes d'agost (adults)

Al capdamunt trobem empatades les edicions en català (La Campana) i en castellà (Alfaguara) de la nova novel·la de Jöel Dicker La desaparició de Stephanie Mailer.
L'estiu de 1994 Orphea, una petita ciutat dels Hamptons, és testimoni de l'assassinat del seu alcalde i tota la seva família, juntament amb una noia que passava per allà i veu el crim. Vint anys més tard, el policia que va portar el cas dels assassinats del 94 rep, pocs dies abans de deixar el cos, la visita d'una periodista, la Stephanie Mailer, que li assegura que es va equivocar de culpable. Poc després, la jove desapareix en circumstàncies misterioses.
En segon lloc tenim Permagel (Club Editor) d'Eva Baltasar, premi Llibreter a la millor obra escrita en català durant l'últim curs. Una suïcida aficionada al sexe i a la vida improductiva se salva quan ha d'ocupar-se d'una nena: aquesta és la trama de Permagel, primera part d'una trilogia sobre la vida d'una dona contemporània.
Seguim amb Las hijas del Capitán (ed. Planeta) de María Dueñas. Amb una lectura àgil i captivadora com commovedora, Dueñas desplega la història de tres joves espanyoles que es van veure obligades a creuar un oceà, es van establir en una urbs enlluernadora i van lluitar amb empenta per trobar el seu camí. Un tribut a les dones que resisteixen quan els vents bufen en contra, i un homenatge a tots aquells valents que van viure l'aventura, sovint èpica i gairebé sempre incerta, de l'emigració.
En quarta posició trobem El cel no és per a tothom (ed. Anagrama) de Marta Rojals. El llibre recrea quatre dècades de la vida d'una família i del seu voltant. Els esforços per obrir-se camí malgrat la malaltia d'un pare que sublima l'afició pels avions tot fent maquetes i els retrets d'una mare que només refrena la seva agror quan treballa a la perruqueria. Els afanys, els sacrificis i les traïcions dels tres fills per fer realitat els somnis d'arrelar, de volar, de fugir corrents. Són quaranta anys, també, de canvis socials, polítics, econòmics i urbanístics d'un país.
I acabem amb Abans ningú deia t'estimo (ed. Catedral) d'Anna Forn, Beta Forn, Laura Turull, Marta Turull i Oriol Sànchez, on trobem el testimoni i la vivència dels fills i filles de presos polítics catalans. El llibre recull l'experiència intensa, dura, desconcertant i emotiva de quatre noies i un noi que veuen com els pares són empresonats, arran dels fets polítics de setembre i octubre del 2017 a Catalunya. Els protagonistes tenen entre 17 i 23 anys i repassen els moments més difícils viscuts aquests darrers mesos, reflexionant sobre com l'empresonament dels pares els ha obligat a fer-se algunes preguntes i a madurar.