El mes de juny va sortir el darrer llibre de la Megan Maxwell, i a mitjans de mes el va presentar a Vilanova. Per tant, no és d'estranyar que al capdamunt dels més venuts trobem El proyecto de mi vida (ed. Esencia). En aquesta nova història d'amor de Maxwell, Sharon, entestada a reconstruir els llaços familiar trencats, trobarà a la fi el projecte de la seva vida.
En segon lloc tenim Dies que duraran anys (ed. Ara) de Jordi Borràs. Són moltes les imatges icòniques que va deixar la tardor del 2017. En aquest llibre trobarem una selecció de fotografies que Jordi Borràs, un dels fotoperiodistes més inquiets del país, ha deixat per a la posteritat, i una mostra de les imatges d'altres autors. Acompanyen les fotografies textos d'escriptors i escriptores de reconegut talent que van viure aquells dies amb una estranya barreja de joia, horror i, sobretot, dignitat.
Seguim amb la nova novel·la de Jöel Dicker La desaparició de Stephanie Mailer, en tercer lloc editada en català per La Campana i en quart editada en castellà per Alfaguara.
L'estiu de 1994 Orphea, una petita ciutat dels Hamptons, és testimoni de l'assassinat del seu alcalde i tota la seva família, juntament amb una noia que passava per allà i veu el crim. Vint anys més tard, el policia que va portar el cas dels assassinats del 94 rep, pocs dies abans de deixar el cos, la visita d'una periodista, la Stephanie Mailer, que li assegura que es va equivocar de culpable. Poc després, la jove desapareix en circumstàncies misterioses.
I acabem amb Las hijas del Capitán (ed. Planeta) de María Dueñas. Amb una lectura àgil i captivadora com commovedora, Dueñas desplega la història de tres joves espanyoles que es van veure obligades a creuar un oceà, es van establir en una urbs enlluernadora i van lluitar amb empenta per trobar el seu camí. Un tribut a les dones que resisteixen quan els vents bufen en contra, i un homenatge a tots aquells valents que van viure l'aventura, sovint èpica i gairebé sempre incerta, de l'emigració.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada