dilluns, 3 d’octubre de 2016

Més venuts mes de setembre (infantil/juvenil)

Per fi aquest setembre sortien les edicions en català (segon lloc més venuts editat per Empúries) i castellà (primer lloc més venuts editat per Salamandra) de la continuació de la saga Harry Potter. El nou llibre és el text de l'obra de teatre que s'escenifica a Londres, escrita per John Tiffany i Jack Thorne, amb l'ajuda de J.K. Rowling.
Ser Harry Potter no ha estat mai fàcil, i continua sense ser-ho ara que és un treballador a la Conselleria d'Afers Màgics, marit i pare de tres fills en edat escolar. Mentre el Harry ha de conviure amb un passat que es resisteix a quedar enrere, el seu fill petit, l'Albus, intenta alliberar-se del pes d'un llegat familiar que no ha volgut mai. Però de cop el passat i el present es conjuguen de manera sinistra i pare i fill descobreixen una veritat desagradable: a vegades el mal sorgeix als lloc més inesperats.
Continuem amb un dels finalistes del premi Protagonista Jove, i a més que trobarem els cinemes la seva adaptació aquest cap de setmana, Un monstruo viene a verme (Ed. Nube de tinta) de Patrick Ness.
A les 00.07 en Conor es desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre de sempre, el del malson que té quasi totes les nits d'ençà que la seva mare va començar la quimioteràpia. I és que el teix del jardí ha pres forma de monstre i les seves branques s'entesten a enredar en Conor en els seus pensaments tot buscant la Veritat, aquell pensament ocult al fons dels seu cervell que malda per sortir però que en Conor no s'atreveix a vocalitzar.
Seguim amb Rocío Bonilla i el seu llibre De quin color és un petó? (Ed. Animallibres). A la Minimoni li encanta pintar mil coses de colors: marietes vermelles, cels blaus, plàtans grocs...però mai ha pintat un petó. De quin color deu ser? Vermell com una deliciosa salsa de tomàquet? Verd com els cocodrils? Com podria descobrir de quin color són els petons?
I acabem amb Erik Vogler y los crímenes del rey blanco (Ed. Edebé) de Beatriz Osés. Per l'estrafolari Erik Vogler, maniàtic de l'ordre i la neteja, les coses no poden començar pitjor en les vacances de Setmana santa: en comptes del somiat viatge a Nova York amb el seu pare, ha d'anar a passar uns dies amb la seva àvia. Tot i així, ni en els seus pitjors malsons Erik hagués imaginat que es veuria involucrat en els assassinats en sèrie que estaven trasbalsant a tota Alemanya.