dissabte, 4 de juny del 2016

Més venuts mes de maig (infantil/juvenil)

Entre els més venuts de maig trobem llibres per fer el teu propi diari o per destrossar-lo.
Així doncs, comencem amb Diari del Greg: fes el teu propi llibre (Ed. Estrella polar) de Jeff Kinney. Ara tens l'oportunitat de convertir-te en l'autor i l'il·lustrador de la teva pròpia història. Farcit de pàgines interactives i moltes altres on pots inventar els teu còmics, aquest llibre és tot el que necessites per crear una obra d'art.
I si primer us proposàvem crear un llibre, ara la idea és destrossar-lo: Destrossa aquest diari (Ed. Columna) de Keri Smith. L'autora del llibre anima als propietaris d'aquest diari a realitzar actes "destructius" foradant les seves pàgines, afegint fotos per dibuixar-hi a sobre o pintant amb cafè, amb la intenció d'experimentar el veritable procés creatiu.
Continuem amb De quin color és un petó? (Ed. Animallibres) de Rocío Bonilla. A la Mònica li han explicat que el blau és el color de la tristesa, però a ella li encanta el mar. No li agrada el negre, ni la foscor, ni el gris del fum, però li agraden els rinoceronts i els elefants. Pensa que són tan divertits com fer-se petons. I llavors, es pregunta de quin color deu ser un petó?
En quart lloc tenim Gegants! (ed. El Cep i la Nansa) escrit per Susana Peix i il·lustrat per Sebastià Serra. Als gegants els agrada molt anar a l'escola, allà aprenen tot el que cal saber per esdevenir uns bons representants de les seves viles tot i que de vegades és una mica complicat: els llibres són tan petits, que necessiten una lupa per poder llegir la lletra tan menuda, les cadires moltes vegades no suporten el seu pes, i és molt difícil utilitzar uns estris tan diminuts que se'ls escapen entre els dits... L'Helga, la protagonista, té un problema. És tan alta que quan comença a balla perd l'equilibri. Com ho farà per sortir a la cercavila sense caure?
I acabem amb El monstre de colors (Ed. Flamboyant) d'Anna Llenas. El monstre de colors haurà d'aprendre a posar en ordre l'alegria, la tristesa, la ràbia, la por i la calma. Amb aquest magnífic àlbum il·lustrat i les seves il·lustracions expressives, els més petits de casa podran identificar amb facilitat les diferents emocions que viuen dia a dia.