dilluns, 1 de febrer de 2016

Més venuts mes de gener (adults)

L'últim llibre de la col·lecció del Cep i la Nansa Els nostres fotògrafs ha estat un dels llibres més regalats d'aquest Nadal. El volum Joan Artigues és un magnífic reportatge fotogràfic dels anys 20 del segle passat sobre els paisatges i llocs més emblemàtics de la comarca del Garraf. Una obra que destaca per la professionalitat del seu autor i la seva qualitat artística, i que, fan d'aquest llibre una important obra gràfica.
Seguim amb el darrer llibre d'Enric Calpena Barcelona: una biografia (Ed. 62). Una aventura apassionant de més de 2000 anys d'història. La crònica d'una ciutat, la seva història a través del temps. Aquest és un llibre imprescindible per a qualsevol lector que visqui o senti curiositat per la forja d'una ciutat emblemàtica.
En tercer lloc, Los besos en el pan (Ed. Tusquets) d'Almudena Grandes. A la perruqueria, al bar, a les oficines o al centre de salut, molts veïns, protagonistes d'aquesta delicada novel·la coral, viuran moments agredolços d'una solidaritat inesperada, de indignació i de ràbia, però també de tendresa. I aprendran per què els seus avis els hi van ensenyar, quan eren petits, a besar el pan.
Des de l'estiu no trobàvem entre els més venuts el llibre de Paula Hawkins La chica del tren (Ed. Planeta). Al llibre coneixem a la Rachel, una noia que agafa cada dia el mateix tren. En una de les cases que veu des del tren hi viu una parella que la Rachel no pot evitar mirar cada vegada. A ella li sembla que tenen una vida perfecta. Fins que un dia veu una escena que la deixa de pedra. De sobte tot ha canviat.
I acabem amb la segona part de la novel·la sobre els fets del 1714 d'Albert Sánchez Piñol: Vae Victus (Ed. La Campana). Vae Victus narra quatre noves aventures de l'enginyer Martí Zuviría. El llibre comença el 12 de setembre de 1714, l'endemà de la caiguda de Barcelona.
Sánchez Piñol confirma amb Vae Victus el seu pols narratiu, un equilibri prodigiós entre el rigor històric i la imaginació més desbordant.