dimarts, 3 de novembre del 2015

Més venuts mes d'octubre (adults)

Comencem els més venuts del mes amb Una Constitució per a Catalunya (Ed. Pagès) de Santi Vidal i Marina Llansana. El llibre és un relat de com es va elaborar el primer esborrany de Constitució catalana i repassa, article per article, els aspectes més rellevants d'aquest text constitucional. 
El jutge Santi Vidal explica en una conversa amb la periodista Marina Llansana com serà el futur Estat català que han imaginat un grup d'experts constitucionalistes amb Vidal al capdavant. 
El segueix Jorge Javier Vázquez amb el seu darrer llibre Último verano de juventud (Ed. Planeta). A cavall entre la ficció i la seva pròpia vida, el periodista parla de les llums i les ombres de l'èxit desproporcionat que va marcar la seva arribada a la televisió, de l'eufòria i el dolor i de com tot això va impactar en la seva família i en ell mateix.
En tercer lloc trobem a Matilde Asensi i la seva darrera novel·la El regreso del Catón (Ed. Planeta). Escrita amb rigor, amb un ritme que manté en alerta als lectors pàgina rere pàgina i capítol rere capítol, El regreso del Catón és una combinació magistral d'aventura i història amb la que Asensi ens atrapa de nou per no deixar-nos escapar fins a l'última paraula.
Continuem amb la nova entrega de la sèrie bestseller Millennium: Lo que no te mata te hace más fuerte (Ed. Destino). David Lagercrantz recull el testimoni de Stieg Larsson per explicar-nos una nova aventura de la Lisbeth Salander i en Mikael Blomkvist.
I acabem amb el nou llibre d'Eduardo Mendoza: El secreto de la modelo extraviada (Ed. Seix Barral). Els embolics foscs dels poderosos al descobert en una intel·ligent volta de rosca del gènere policíac, per desvetllar no només un misteri, sinó l'evolució d'una ciutat en mans d'un govern cobdiciós .
Mestre de la sàtira i de l'absurd, Mendoza desplega un elenc de personatges tan excèntrics com tragicòmics al servei d'un investigador que no ho és i una trama en la que res és el que sembla.