dilluns, 23 de juny de 2014

Lectures per l'estiu 2014 (1)

EDUCACIÓ INFANTIL


A TODO COLOR
Etienne Delessert
Libros del Zorro Rojo
12€

Les estranyes i divertides criatures d'Etienne Delessert, introdueixen, mitjançant una lúdica didàctica, la teoria del color. Per això, es serveix d'un arc de Sant Martí per presentar els colors bàsics i deixar un valuós missatge: Les mescles subtils creen els colors més bells.


HUMBERT, EL CENTPEUS
Estela Antín i Paco Martínez
Takatuka
9.50€

Humbert, el centpeus, sempre arriba tard i els seus amics comencen a estar tips de tant esperar-lo. Algú pot fer-se una idea de com costa distingir les sabates del peu esquerre de les del dret i cordar-se'n un centenar?


MIREU-ME ALS ULLS!
Maria Loretta Giraldo i Nicoletta Bertelle
La Coccinella
6.90€
Un llibre per descobrir, forats per jugar, una endevinalla per endevinar. Un llibre fresquíssim que sorprèn i diverteix.


RÍNXOLS D'ÓS
Stéphane Servant i Laetitia Le Saux
Joventut
13.50€
Aquesta nit és el gran Carnestoltes del bosc i tots preparen les seves disfresses. Un àlbum en clau d'humor contra les convencions socials i els gèneres establerts.
I ELS MONSTRES?
La Marietta
Tramuntana
12€
Aquest és un conte de superació de la por. La protagonista és una nena que no pot dormir perquè s'imagina que si es queda a les fosques vindran els monstres. Però el pare, fent ús de l'ingeni, donarà la volta als seus temors.

CICLE INICIAL

L'ARBRE DE LES SABATES
Emilia Lang
Walrus Books
12€
En Tim no troba la seva sabata esquerra. La busca per tot arreu fins que la Senyora Gris li diu que segurament la trobarà en un arbre molt especial: l'arbre dels desitjos.

EL CANVI
Jan Ormerod i Andrew Joyner
Ekaré
12.70€

El germanet de la Carolina Cocodrila sempre baveja, però la Mama Cocodrila només parla de com n'és de preciós. La Carolina està molt gelosa. Per això decideix anar a la botiga de bebès i canviar el seu bavós germanet per un altre de nou.DIABLES!
Susana Peix i Sebastià Serra
El Cep i la Nansa
12€

En Cueta, un diable molt petit, va sentir l'olor de sofre i la calor que feia abans d'obrir els ulls. De seguida va saber on era: allà on viuen tots els diables, dimonis i bèsties de foc!ENS ENLAIREM!
Sean Taylor i Hannah Shaw
Takatuka
14€

Vet-ho aquí que una vegada la granja del senyor Pujol, que era un autèntic abocador perquè contaminava l'aire amb fum, omplia el riu d'escombraries, tallava tots els arbres i amuntegava a tots els animals en un estable que queia a trossos.


LA NENA QUE NOMÉS ES VA PODER ENDUR UNA COSA
Eulàlia Canal i Valentí Gubianas
Ànimallibres
8.50€
La Lena té un problema molt gros. Què li pot regalar a la seva àvia que compleix 100 anys? Els seus companys de classe, i també en Juli, el mestre, estan disposats a donar-li un bon grapat d'idees. Entre tots trobaran una solució molt original al seu neguit.


SUPERHEROI PELS PÈLS I EL BARBER DIABÒLIC
John Rocco
Tramuntana
12.50€
Tot superheroi rep els seus poders d'alguna cosa: Photonman tenia el seu anell, Robogirl els seus braços biònics. Els d'en Rocco venen dels seus cabells. És imparable fins el dia que es topa amb un ésser diabòlic.


CICLE MITJÀ


L'APAGADA
John Rocco
Tramuntana
14.50€

Era una nit qualsevol d'estiu a la ciutat, els llums es van apagar, i tot va canviar. Però això pot no ser un problema, perquè no a tothom li agrada la normalitat. Una història divertida en format còmic que et fa pensar en com ens comuniquem i relacionem.


ELS DESASTROSOS ENCANTERIS DE LA BRUIXA SERAFINA
Núria Pradas i Jaume Gubianas
Bambú
7.30€

La Reina volia una filla i el Rei, un hereu al tron! La Serafina era la Bruixa Oficial del Regne, i quan encara feia molt poc que havia estrenat la feina, va rebre un encàrrec molt important.
LA MESTRA FLO NO SAP NI LA O!
Dan Gutman i Jim Paillot
Brúixola
8.90€

Aquí passen coses estranyes...La mestra Flo no sap sumar ni restar. I això no és tot: no sap llegir ni escriure. És la mestra més especial de la història mundial!
PLATERO Y YO CONTADO A LOS NIÑOS
Juan Ramón Jiménez, Rosa Navarro Durán i Francesc Rovira
Edebé
10.50€

Una magnífica edició per a ser llegida a casa o a l'escola. Una esplèndida prosa poètica expressada per un gran poeta andalús. 
LA SARA PEGUES I EL MURAL BLAU
Gisela Pou i Rosa Sánchez
Barcanova
8.30€

La classe de la Sara ha triat el dibuix del Quim Consciència per decorar la paret blava del gimnàs. Quan el dibuix desapareix, la Sara està convençuda que només una persona pot ser la culpable.


CICLE SUPERIORLA HISTÒRIA QUE EN ROC PONS NO CONEIXIA
Jaume Cabré
La Galera
12.95€

En Roc Pons no és gaire bon estudiant, sempre ha pensat que saber història no serveix per a res. Fins que misteriosament es trasllada al passat, a la Barcelona del 1714.MITOS EN 30 SEGUNDOS
Anita Ganeri
Blume
11.90€

Llegeix 30 relats ràpids i fabulosos de coneguts mites del món, aprèn com s'explicaven els seus misteris els pobles antics, descobreix déus, deesses, monstres i herois, epopeies i aventures.
LA NOVA VIDA DEL SENYOR RUTIN
David Nel·lo
Edebé
8.60€

El senyor Rutin portava una vida ordenada i tranquil·la. Treballava de recepcionista en un hotel, tenia una dona bonica que l'estimava i dos fills bessons que eren la seva alegria. Però un bon dia va adonar-se que alguna cosa no rutllava: <>


EL SENYOR BELLO I L'ELIXIR BLAU
Paul Maar i Ute Krause
Viena Serveis Editorials
17€

En Max viu sol amb el seu pare. Per al seu 12è aniversari només desitja una cosa: tenir un gos. Un bon dia topen amb en Bello, un gos vagabund, i el pare accedeix a a acollir-lo durant uns dies...

LA SERP EMPLOMALLADA
Jacopo Olivieri i Matteo Piana
Ànimallibres
9.95€
Els rèptils gegants de la prehistòria ja fa temps que es van extingir, això ho sap tothom. Però hi ha qui afirma que això no és cert del tot, i Harry està disposat a volar fins el cor de Mèxic per seguir el rastre dels antics velociraptors!