Així doncs, comencem amb un autor acostumat a estar entre els més venuts, sobretot en dates com la de Sant Jordi: Albert Espinosa amb el seu últim llibre Brúixoles que busquen somriures perduts (Ed. Rosa dels Vents). Fidel al seu estil, Espinosa ens submergeix en una història emocionant protagonitzada per uns personatges inoblidables que ens faran reflexionar i descobrir el que realment importa a la vida.
En segona i quarta posició trobem un altre escriptor que ha estat dels més venuts aquest Sant Jordi: Albert Sánchez Piñol. La seva última novel·la Victus Barcelona 1714 (Ed. La Campana) apareix al segon lloc en català i al quart en castellà.
Victus és una novel·la amb molta informació i rigor històric, al servei d'un relat àgil, potent i desenfadat, amb gran dicció que ens porta de França a Barcelona passant per Madrid, Toledo o Tortosa.
A més, ens retrata una Barcelona irreductible de 1714, que va patir un assetjament desigual de 13 mesos i el bombardeig de més de 30.000 projectils.
En tercera posició trobem el Premi Ramon Llull d'enguany: L'estiu que comença de Sílvia Soler (Ed. Planeta). El llibre recull els cinquanta anys de vida de la Júlia Reig i l'Andreu Balart, vinculats abans de néixer per l'amistat de les seves mares, que han imaginat amb il·lusió la possibilitat que heretin aquest lligam o fins i tot que s'enamorin. Però la Júlia i l'Andreu volen sentir-se lliures d'un destí que s'entesta a unir-los.
I acabem els mes venuts d'abril amb una altra novel·la històrica: La Reina Descalza de Ildefonso Falcones (Ed. Grijalbo). En l'Espanya del segle XVIII, una commovedora història d'amistat, passió i venjança uneix a dues veus de dona en un cant per la llibertat. Falcones ens proposa un viatge des de Sevilla a Madrid, on els lectors podran endinsar-se a l'època.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada