divendres, 19 de setembre de 2008

"UN HOME A LES FOSQUES", de PAUL AUSTER


Ja està a la venda l'última novel·la de Paul Auster, 'Un home a les fosques' ('Man in the Dark'). La història transcorre a Vermont, escenari recurrent en la seva obra. El seu principal protagonista, August Brill, ha tingut un accident de cotxe i s'està recuperant a casa de la seva filla. No pot dormir i inventa històries en la foscor. Realitat i ficció es donen la mà en aquesta novel·la en la qual Auster inclou una reveladora versió de la política americana actual.

El poder de la imaginació, la guerra de l'Iraq, els vincles familiars o la pèrdua són alguns dels temes que apareixen en aquesta novel·la, que encara no s'ha publicat en llengua anglesa, segons ha informat a Europa Press l'editorial Anagrama.

En una de les històries que imagina August Brill, en les pàgines d''Un home a les fosques', apareix Owen Brick, un jove mag que ha adoptat el nom artístic del Gran Zavello. No sap on està ni com ha arribat fins a allà, però sent el soroll d'una batalla. Amèrica està immersa en una fosca guerra civil. Els atemptats de l'11 de setembre no han tingut lloc, i tampoc la guerra de l'Iraq. I el jove mag descobreix que els Estats Units combaten, des de fa temps, però contra ells mateixos.


(Europapress)

http://www.paulauster.blogspot.com/