dissabte, 14 de juliol del 2018

Lectures per l'estiu (seminari biblioteques escolars)

EDUCACIÓ INFANTIL


IAIA, PARA DE FER FOTOS!
Ilan Brenman i Guilherme Karsten (il.)
Baula
11€

És la història d'una nena i la seva àvia que no para de fer-li fotos allà on va. Una història tendre sobre la relació entre àvia i neta.



BESTIOLES AMAGADES
Lola Casas i Gusti (il.)
El Cep i la Nansa
11€

Recull de rimes amb endevinalles i pistes per descobrir-les. Un bon llibre per introduir els més petits al món de la poesia.



EL CAMIÓ DE L'OS BERNAT
Patricia Hegarty
Combel
16.90€

El camió de l'os Bernat s'encalla en el fang i demana ajuda als seus amics. Un a un intentarà ajudar-lo sense èxit però finalment tots junts li trauran el camió del fang.

OH, OH, LA PILOTA!
Elisenda Roca i Rocio Bonilla (il.)
Combel
5.90€

De vegades necessitem l'ajuda dels altres per aconseguir alguna cosa. Llegeix aquest conte i ho descobriràs!


A LA PLATJA
Susanna Mattiangeli i Vessela Nikolova (il.)
Patio
16.50€

A la nena que protagonitza aquest conte els seus pares li han advertit que no s'allunyi del para-sol vermell, però jugant i mirant tot el que passa al seu voltant es distreu i s'acaba perdent.



CICLE INICIAL


DOLENT
Lorenz Pauli i Kathrin Schärer (il.)
Takatuka
15€

Els animals de la granja acostumen a ser amables i respectuosos els uns amb els altres, però avui, per divertir-se, han decidit fer entremaliadures.



LA GRANOTA
Bernadette Gervais
Joventut
14€

Llibre amb solapes, que quan s'obren els més petits descobreixen curiositats sobre les granotes, d'aquesta manera aprenen jugant. Al final del llibre hi ha un joc per trobar les set diferències.


QUINA CUA MÉS REBEL!
Roser Atmetlla i Valentí Gubianas (il.)
Cruïlla
8€

En Gatàs és un gat molt gran i fort: sempre es baralla i ningú gosa dur-li la contrària. Però un dia, en Tigrat, que només és un pam de gat, li planta cara gràcies a la seva cua, que sempre fa el que vol, i la situació canvia.


TELMA L'UNICORN
Aaron Blabey
Barcanova
12€

La Telma somia amb ser especial... Què estaria disposada a fer per aconseguir-ho? La seva felicitat està en joc per una mica de fama. Al final s'adona i torna a ser com al principi.


LA VACA DEL BRIC DE LLET
Sophie Adriansen i Mayana Itoïz (il.)
Bira Biro
12.50€

La visió de la realitat des de la perspectiva, lògica i curiositat dels infants porta al protagonista a qüestionar-se i a afirmar, que dins del bric de llet hi ha una vaca real.



CICLE MITJÀ


CAJA
Patrick Wirbeleit i Uwe Heidschötter (il.)
La casita roja
16.95€

En Mateo recull una caixa de cartró del carrer. Però resulta que és una caixa màgica amb la que viurà aventures emocionants.



DINOSAURES I ALTRES ANIMALS PREHISTÒRICS
Matt Sewell
Blume
19.90€

Llibre de coneixements sobre dinosaures que pretén donar una nova visió d'aquests animals prehistòrics.
PROFESIÓN: COCDRILO
Giovanna Zoboli i Mariachiara di Giorgio (il.)
Adriana Hidalgo
18€
A la sortida del sol, a cada gran ciutat, milions de persones es desperten, s'aixequen i es preparen per anar a treballar. El protagonista d'aquest llibre, un preciós cocodril verd, no és una excepció.


QUE VENEN ELS FANTASMES!
David Fernádez Sifres i Ximena Maier (il.)
Baula
9.05€

Tres amics estan convençuts que al casalot on s'ha de construir un poliesportiu hi ha fantasmes i fan tot el que poden per fer-los fora..
SOC UNA NOU
Beatriz Osés i Jordi Sempere (il.)
Edebé
9.20€

L'Omar és un nen de 10 anys que perd els seus pares ofegats mentre fan la travessa per mar fugint del seu país en guerra. Aconseguirà quedar-se amb la Sra. Marinetti?


CICLE SUPERIOR

EL BOSC
Ricardo Bozzi, Violeta Lópiz i Valerio Vidali
Milrazones
25€

Una caminada per un bosc cada cop més dens i perillós... una al·legoria sobre l'existència humana. Àlbum il·lustrat sobre el pas del temps i de la vida.
ESCOLTO EL MÓN
Romana Romanyshyn i Andriy Lesiv (il.)
Zahori de Ideas
20€

Una aposta valenta per un llibre d'informació molt original, ja que la precisió amb que analitza el tema és tan singular, com ho són les il·lustracions que l'acompanyen, dibuix molt esquemàtic de colors fluorescents.

GULLIVER
Jonathan Swift i Chris Riddell (il.)
VV Kids
19.95€

Els quatre viatges de Gulliver explicats d'una manera apassionant. El país dels nans, el dels gegants, l'illa volant amb científics rars i el poblat amb cavalls d'una intel·ligència superior.
LA SEÑORITA BUBBLE
Ledicia Costas i Andrés Meixide (il.)
Anaya
9€

La gent del poble odiava a la senyoreta Bubble des que va arribar. La van rebutjar per la seva feina, els seus invents, la seva manera de viure. Ningú sospitava el que realment passava dins de la seva mansió.
SORT DE COLIBRÍ
Germán Machado
Baula
9.30€

Un famós futbolista, ara ja molt gran, viu sol i trist. Un dia troba un colibrí ferit al seu jardí i decideix cuidar-lo amb l'ajuda d'un noi que viu al costat de casa seva. Això els canviarà la vida a tots dos.