dijous, 26 d’abril del 2018

Més venuts per Sant Jordi (infantil/juvenil)

A dalt dels més venuts trobem la novel·la de la sèrie Merlí: Quan érem els peripatètics (ed. Columna) d'Hèctor Lozano. En aquest llibre hi descobrireu aspectes nous de la vida del Pol, la Tània, el Joan, el Marc, la Berta, el Gerard... i del mateix Bruno, que reviurà les seves experiències durant la seva estada a Roma.
Els primers amors, les festes desenfrenades, el sexe, els estudis, la por al futur, les relacions familiars, les amistats... són els temes centrals de les aventures inoblidables dels peripatètics, narrades pel Bruno Bergeron.
En segon lloc tenim No llegiré aquest llibre (ed. La Galera) de Jaume Copons i Òscar Julve. En Juls no vol llegir el llibre que li ha donat la seva mestra, però no hi té res a fer. De molt mal humor, comença a llegir i, a mesura que avança la lectura, critica tot el que li molesta del llibre: els recursos que utilitzen els autors, els personatges, la lletra... No para de queixar-se fins que la Lia, la protagonista del llibre que llegeix, surt del paper i li diu quatre coses.
Continuem amb Una esbojarrada llegenda de Sant Jordi (ed. Universo de letras) d'Eva Lorenzo i il·lustrat per Juan Masip. Aquesta és la llegenda de Sant Jordi, segons la versió del drac, on trobareu el mateix regne, una princesa que es dóna en sacrifici, un drac volador que llança rugits i flamarades, fins i tot un Sant Jordi d'allò més eixerit. Aparentment tot sembla igual, si no fos perquè el que va passar segons el Drako, va ser una miqueta diferent de la història que coneixem...
En quart lloc trobem El meu primer llibre de Sant Jordi (ed. Estrella Polar) de Màriam Ben-Arab. La clàssica llegenda de Sant Jordi, amb un toc d'humor, en un format pensat per als més petits.
I acabem amb L'enigma de Vilagallina (ed. Babulinka Books) d'Albert Arrayás. Pocs dies abans del famós concurs de "La Ploma Daurada" les gallines de Vilagallina comencen a desaparèixer misteriosament. A cada desaparició, una nova pista... Qui serà el culpable? Estigueu atents! De vegades ens poden fer creure coses que no són.