dissabte, 10 de juny del 2017

Més venuts mes de maig (infantil/juvenil)

En el llistat dels més venuts d'aquest mes de maig quatre dels cinc llibres són de Rocio Bonilla. En primer lloc tenim De quin color és un petó? (ed. Animallibres). A la Mininoni li encanta pintar mil coses de colors: marietes vermelles, cels blaus, plàtans grocs... però mai ha pintat un petó. De quin color deu ser? Vermell com una deliciosa salsa de tomàquet? Verd com els cocodrils? Com podria descobrir de quin color són els petons?

Continuem amb també de Rocio Bonilla El meu amic extraterrestre (ed. Beascoa). Un nen extraterrestre ha arribat d'intercanvi a l'escola d'en Tomàs. El pobre no entén massa bé com funcionen les coses a la Terra i se sorprèn constantment d'alguns comportaments. Ingenu, pregunta tota l'estona a en Tomàs el perquè d'aquests comportaments. En Tomàs ja té ganes que se'n torni el pesat al seu planeta, les coses sempre han estat així, i no hi ha res a fer per canviar-les...o potser sí?
Una història sobre l'empatia, la capacitat d'autocrítica i l'inconformisme que vol contribuir a formar joves lectors reflexius i amb criteri propi.
En tercer lloc tenim Max i els superherois (ed. Animallibres) de Rocio Bonilla i Oriol Malet. A en Sam li fascinen els superherois, però el seu preferit és la superheroïna Megapower. Ella és valenta, pot programar ordinadors i desactivar bombes, té una força descomunal... Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé el per què.
Seguim amb La muntanya de llibres més alta del món (ed. Animallibres) de Rocio Bonilla. L'Enric estava convençut que havia nascut per volar. Mirava els avions, intentava fabricar-se les ales de tot tipus, fins i tot va demanar poder volar com a regal per a Nadal! Però res no funcionava... Un dia, la seva mare li va explicar que hi havia altres maneres de complir el seu somni i li va posar un llibre a les mans. Aquell mateix dia, sense adonar-se'n, l'Enric va començar a volar...
I acabem amb Capgrossos! (ed. El Cep i la Nansa) de Susana Peix i il·lustracions de Sebastià Serra. Aquest any els capgrossos no podran sortir a la cercavila de la Festa Major! Sembla ser que fan massa xivarri i rebombori, que fan tanta gresca que fins i tot els més menuts es perden quan els segueixen. El consell de la Festa Major els hi ha concedit tres dies per trobar la solució. Aconseguiran arreglar aquest guirigall i formar part de la cercavila? Una aventura per conèixer de prop el món dels capgrossos de Festa Major i descobrir que són els més divertits de tots.