dilluns, 6 d’octubre del 2014

Més venuts mes de setembre (adults)

La Diada de Catalunya d'enguany ha estat especial, i s'ha notat en els llibres que trobem al capdamunt dels més venuts de setembre. Així doncs, comencem amb És l'hora dels adéus? de Xavier Sala i Martín (Rosa dels vents). Amb un estil directe, clar i contundent, Sala i Martín ens fa una radiografia magistral de quina ha estat la situació econòmica i política dels darrers anys i de quin pot ser el futur de Catalunya.
Seguim amb Ken Follett i el seu darrer llibre El umbral de la eternidad (Plaza Janés). Després de La caiguda dels gegants i L'hivern del món arriba el final de la gran història de les cinc famílies, les vides de les quals s'han entrellaçat a través del segle XX. 
Des del sud d'Estats Units fins a Siberia, de Cuba fins al Londres dels anys seixanta, El umbral de la eternidad és la història d'aquelles persones que van lluitar per la llibertat individual enmig del gran conflicte entre els dos països més poderosos del moment. 
En tercer lloc tenim a Paulo Coelho amb Adulterio (Planeta). Davant el món la vida de la Linda és perfecta: està casada amb un home ric, tenen dos fills, viuen en una bonica casa, treballa al diari més important del país i té tot allò que es podria desitjar. Però ella se sent incapaç de gaudir del que té i no és feliç.
Un dia el diari l'envia a entrevistar un antic xicot que ara és un polític de certa rellevància. Aquesta trobada serà suficient perquè la Linda es vegi amb forces per fer una cosa que somiava des de joveneta, i comença a deixar anar les seves fantasies.
Després que l'ambaixada espanyola a Holanda vetés la presentació de Victus, que Albert Sánchez Piñol havia de fer a l'Institut Cervantes d'Utrech, la venda del llibre va tornar a patir un boom donant suport a l'autor català. Un bon llibre per conèixer els fets de 1714.
I acabem amb En la pell de l'altre de Maria Barbal (Columna Edicions). Dues nenes, la Ramona i la Mireia, de famílies ben diferents, coincideixen als anys seixanta a la mateixa escola al barri del Poblenou; quan se separen per continuar estudiant no esperen que els seus camins tornin a trobar-se. Els altres personatges dibuixen amb elles un entramat de relacions, vinculades al context social i polític dels anys vuitanta i noranta fins a l'assassinat de la periodista Anna Politkóvskaia a Moscou el 2006.