dijous, 6 de març del 2014

Més venuts mes de febrer (infantil/juvenil)

En primer lloc tenim El somni de la iaia Ina de Fina Roig i il·lustracions de Montse Marcet (El Cep i la Nansa edicions). Aquest conte està format per relats sobre animals en una granja molt somiada per la iaia Ina. Vam tenir la presentació aquest mes passat, per això encapçala el llistat de més venuts.
En segona posició tenim el conte per excel·lència del carnaval vilanoví: En Dolcet, el caramel que volia anar a la comparsa de Susana Peix (El Cep i la Nansa edicions). La Comparsa és la festa més bonica de viure per a un caramel. I és clar, aquest és el somni d'en Dolcet, un caramel estripat i diferent dels altres, que viu dalt d'una prestatgeria en una botiga de llaminadures. Ho aconseguirà?
En tercer lloc trobem un altre llibre molt carnavalesc: Carnestoltes escrit per Anna Canyelles, i il·lustrat per Roser Calafell (Ed. La Galera). El rei Carnestoltes ha vingut per regnar. El seu regnat és curt, però farcit de soroll, festa i diversió.Els nens i nenes es disfressen i juguen, fins que apareix una vella amb set cames: la Vella Quaresma! I la festa s'acaba de cop...o no.
En quarta posició tenim l'últim llibre de Blue Jeans: ¿Puedo soñar contigo? (Ed. Planeta). Han quedat enrere els mals moments que van fer perillar el futur del club dels incompresos. Valeria, Raúl, Maria, Bruno i Ester tornen a estar molt units, gràcies a l'esforç d'Alba, qui s'està guanyant formar part del Club. 
Però després de la calma, la tempesta: malentesos, enveges, i la reaparició d'algú molt especial per a tots ells que tornarà a posar l'amistat en perill.
I acabem amb el nou llibre de la sèrie de Veronica Roth: Lleial (Ed. Fanbooks). 
Una decisió pot suposar una pèrdua
Una decisió et pot transformar
Una decisió et pot destruir
Una decisió et definirà
Una novel·la que farà pensar en una societat on el desenvolupament científic i les diferències genètiques entre els éssers humans poden definir el transcurs de la història, però que no oblida els sentiments que en realitat són el motor de la vida.