dimarts, 7 de gener del 2014

Més venuts mes desembre (adults)

El 2013 ja ha acabat i per això us presentem els llibres més venuts del mes de desembre.
En el primer lloc trobem el llibre de El Gran Wyoming No estamos locos (Ed. Planeta). Aquest llibre és un relat ple d'humor, ironia i crítica social que ens explica per què estem atrapats en aquest moment polític i ideològic. A més, és un manifest on el Gran Wyoming plasma tota la indignació, la passió i el sarcasme que agita la societat sencera avui en dia.
En segona posició tenim Quan en dèiem xampany de Rafel Nadal (Ed. Columna). Als setze anys, Francisco Oller abandona Cassà de la Selva, viatja al nord en busca de futur i acaba creant una potent indústria de taps de suro a Reims. Allà cria quatre fills de personalitats molt fortes. A través d'ells Nadal construeix una saga familiar que transita pels cents anys més convulsos de la història d'Europa: des de la Primera Guerra Mundial fins el renaixement europeu després de la Segona Guerra Mundial.
En el tercer lloc un llibre pels nostàlgics: Yo fui a EGB de Jorge Díaz i Javier Ikaz (Plaza & Janés). Els barrufets, Naranjito, Parchís, ET, els minerals, els cucs de seda, els llangardaixos de V, The Final Countdown...Tots els que vau anar a EGB sabeu que hi ha mil històries per explicar i esteu desitjant retrocedir en el temps per recordar-les totes en un llibre totalment il·lustrat i escrit pels autors del blog d'èxit Yo fui a EGB.

El desembre és un mes que ens porta solidaritat. La solidaritat de la Marató de TV3. Per aquest motiu en el quart lloc dels més venuts trobem el llibre La solidaritat no degenera: llibre de la Marató 2013 (Viena Edicions). Aquesta edició es centra en les malalties neurodegeneratives, i hi han col·laborat setze autors de renom com Stephen Hawking o Maria Carme Roca.
I acabem amb l'última novel·la de Julia Navarro: Dispara, yo ya estoy muerto (Plaza & Janés). Una història extraordinària de personatges inoblidables, les vides dels quals s'entrellacen amb moments claus de la història (finals sXIX-mitjans sXX), i que recrea el dia a dia de ciutats tan emblemàtiques com Sant Petersburg, París o Jerusalem.