dimarts, 29 d’octubre del 2013

Tardor i Castanyada

Aquesta setmana celebrem Tots Sants i la Castanyada, que és la festa catalana per excel·lència de la tardor. Per això tot seguit us recomanem uns quants llibres per aquesta època de l'any, per gaudir des dels més petits als més grans.

TARDOR

LA TARDOR DE L'ARBRE RONDINAIRE
Jordi Sierra i Fabra i Francesc Rovira
Brúixola
12€

Tothom que coneixia l'arbre del carrer de la Pau sabia que era un rondinaire i que es queixava per tot, fins que uns nens hi van començar a jugar...  



SORTIM A BUSCAR BOLETS
Noemí Mundet i Jordi Sunyer
Publicacions de l'Abadia de Montserrat
7€

Has anat mai a buscar bolets? Si no, segur que coneixes algú que hi va cada tardor. Per què no l'acompanyes? Ja veuràs com t'agradarà. Mentrestant, llegeix el conte i et convertiràs en un expert. Al final del llibre tens l'explicació de com fer una truita boníssima!


LA PLIS PLAU I ELS COLORS DE LA TARDOR
Pep Molist i Cristina Sardà
Baula
8.50€

Us ho passareu molt bé amb la petita vaca Plis Plau, que celebra, al costat del seu grup de vaques, l'inici de la nova estació amb una festa molt semblant a les que es celebren a l'escola o amb la família.




LA TARDOR: EL MEU PRIMER LLIBRE DE JOCS I ACTIVITATS
Clara Guindulain, Pia Guindulain i Anna Aparicio
Eumo Editorial
8.95€

Llibre amb més de 50 activitats per descobrir els secrets de la tardor. A partir de 5 anys.



CANÇONS DE TARDOR
Noè Rivas i Mercè Arànega
Baula
9.95€

Recull de cançons adients per aquesta estació de l'any on trobem La Castanyera, El ball de la civada o Cargol treu banya. A més, el llibre porta un cd amb les cançons per cantar i jugar.



LA CASTANYADA

EL TREN DE HALLOWEEN
Ignasi Valios i Buñuel
Barcanova
14.90€

Tots els personatges que solen aparèixer per Halloween (Frankenstein, Dràcula, la bruixa...) viatgen en un tren molt especial. Amb el llum encès, podem llegir una endevinalla i en apagar-lo apareix la resposta. Els simpàtics monstres s'il·luminen en la foscor. 
De la mateixa col·lecció també trobem Tinc pooor!


LA NIT DE HALLOWEEN
Gemma Lienas
Estrella Polar
8.95€

La Carlota i la seva colla estan acostumats a resoldre misteris, però aquesta vegada s'hauran d'enfrontar a unes situacions noves per a ells: un mico fosforescent, uns panellets fets amb una finalitat estranya i una nit de Halloween...al cementiri! Sort que la Tribu, com sempre, està preparada!


LES CASTANYES DE LA CASTANYERA
Mercè Canals i Daniel Jiménez
Baula
8.50€

Ningú no sabia per què la senyora Caterina era tan generosa repartint a tort i a dret unes castanyes tan especials que no cabien dins les paperines...Però com que al cap i a la fi feia les millors castanyes del món, tothom feia cua a la seva parada!


LA CASTANYERA
Elena Ferro i Subi
Baula
6.25€

Descobreix com va ser que la castanyera va esdevenir el personatge més popular de Tots Sants i de la tardor.
A més, el conte porta cançons de la temàtica, i una explicació de la tradició per als que volen saber-ne més.


FAREM, FAREM...PANELLETS!
Marta Romera i Sofía Balzola
Publicacions de l'Abadia de Montserrat
7€

L'Olga fa panellets amb la seva mare: barreja,, fa boles, al forn i a menjar! Trobaràs la recepta en un paper a part per guardar-la a la cuina.