dilluns, 4 de febrer del 2013

Llibres per aquest Carnaval

Aquesta setmana comença una de les festes més divertides de Vilanova: el rei Carnestoltes arriba aquest divendres i què millor que celebrar-ho fent un recull d'algunes novetats d'enguany.
Comencem amb el conte amb lletra lligada Carnestoltes d'Anna Canyelles, il·lustrat per Roser Calafell (Ed. La Galera).  
El rei Carnestoltes ha vingut per regnar. El seu regnat és curt, però farcit de soroll, festa i diversió.
Els nens i les nenes es disfressen i juguen, fins que apareix una vella amb set cames: la Vella Quaresma!
I la festa s'acaba de cop...o no.
Els textos d'Anna Canyelles, divertits i originals, i les il·lustracions de Roser Calafell, tendres i molt atractives, combinen a la perfecció i formen una parella d'èxit que agrada molt.





També en lletra lligada trobem Carnestoltes al jardí de Gemma Armengol i il·lustrat per Òscar Julve (Ed. Animallibres).
És Carnestoltes! Per celebrar-ho, totes les bestioles del jardí s'intercanvien les feines durant un dia i, de vegades, les coses surten una mica al revés. És clar, no és gens fàcil fer de perruquera o de fornera per primer cop!
Carnestoltes al jardí és el darrer títol de la col·lecció "Les bestioles del jardí", protagonitzada per la marieta Antonieta.






Seguim amb un nou conte de la col·lecció "En Pau i la Laia i les tradicions catalanes": Perduts el dia de Carnestoltes d'Adelina Palacín, Assumpta Verdaguer i il·lustrat per Pilarín Bayés (Eumo Editorial).
Aquest any, per Carnestoltes, en Pau i la Laia participen en un concurs de disfresses amb tota una colla de nens. Han escollit anar  vestits de personatges medievals: a en Pau li ha tocat fer de reina i la Laia serà un cavaller que ha de lluitar amb espasa. Però els nervis i l'emoció per fer-ho molt bé, els jugaran una mala passada...
En Pau i la Laia s'ho passaran molt bé en una festa de Carnestoltes ben original.





I per últim, però no menys important, la reedició d'En Dolcet: el caramel que volia anar a la Comparsa de Susana Peix (Ed. Cep i la Nansa). Han renovat En Dolcet editant-lo amb tapa dura, i només durant el Carnaval podeu aconseguir per només 18 euros el conte i el cd amb el l'audiollibre.
La Comparsa és la festa més bonica de viure per a un caramel. I és clar, aquest és el somni d'en Dolcet, un caramel estripat i diferent dels altres, que viu dalt d'una prestatgeria en una botiga de llaminadures. Ho aconseguirà?

I a la Llibreria en trobareu molts més sobre Carnaval, disfresses i maquillatge....Bon Carnaval!