dimarts, 31 de gener del 2017

Més venuts mes de gener (infantil/juvenil)

Al primer lloc dels més venuts trobem El gran retorn al regne de la fantasia (ed. Estrella Polar) de Geronimo Stilton. 
La boira envoltava Ratalona i mil violins de plata sonaven en la nit... Algú havia obert una bretxa entre el món de la realitat i el del Regne de la Fantasia. Al Stilton li esperava una nova aventura!
Vola amb Geronimo Stilton a les ales del Drac Refulgent a la trobada de l'Anell Alat que la reina Floridiana li havia confiat i que una nit va desaparèixer misteriosament.
Seguim amb El llibre de Merlí (ed. Rosa dels vents) del creador de la sèrie Héctor Lozano amb la col·laboració de Rebecca Beltrán. Els fans de la sèrie de TV3 trobaran aquí un llibre interactiu, original i únic on es recullen les frases i les situacions més emotives, així com les ensenyances aparegudes a la sèrie, i mitjançant el qual els lectors aprendran filosofia i arribaran a conèixer-se millor a sí mateixos responent a les preguntes del llibre.
Continuem amb una nova aventura del Greg: Tot o res de Jeff Kinney (ed. Estrella Polar). El Greg mata les hores jugant a la consola de joc. La seva mare, farta que el seu fill no aixequi el cul del sofà, li diu que ha d'obrir nous horitzons i espavilar-se. Llavors en Greg troba una càmera de vídeo antiga al soterrani de casa seva i de sobte veu la llum: gravarà una pel·lícula de por amb els seus amics i així es faran rics i famosos!
En quart lloc tenim el guió de la pel·lícula Animales fantásticos y dónde encontrarlos (ed. Salamandra) de J.K. Rowling. L'explorador i magizoòleg Newt Scamander tot just ha acabat de fer la volta al món cercant les criatures màgiques més rares i extraordinàries. Quan arriba a Nova York, pretén fer una breu parada en el seu camí, però quan la seva maleta màgica desapareix i algunes de les bèsties fantàstiques que hi duia s'escapen, comencen els problemes.
J.K. Rowling s'estrena com a guionista amb Animales fantásticos y dónde encontrarlos, que es va estrenar el novembre passat amb Eddie Redmayne al capdavant. Ambientada cinquanta anys abans que comenci la història d'en Harry, i amb un repartiment de personatges excepcional, aquesta història d'amistat, màgia i caos és una esplèndida narració èpica plena d'aventures.
I acabem amb Max i els superherois (ed. Animallibres) de Rocio Bonilla i Oriol Malet. A en Sam li fascinen els superherois, però el seu preferit és la superheroïna Megapower. Ella és valenta, pot programar ordinadors i desactivar bombes, té una força descomunal...Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé per què.

Més venuts mes de gener (adults)

El llibre que encapçala els més venuts del primer mes de l'any és d'un autor acostumat a veure les seves novel·les convertides en bestsellers: Carlos Ruiz Zafón que torna per posar fi a la saga El cementerio de los libros olvidados
El laberinto de los espíritus (ed. Planeta) és un relat de passions, intrigues i aventures. A través de les seves pàgines arribem al gran final de la saga iniciada amb La sombra del viento, que culmina aquí amb tota la seva intensitat, a la vegada que dibuixa un gran homenatge al món dels llibres, a l'art de narrar històries i al vincle màgic entre la literatura i la vida.
En segon lloc tenim el premi Planeta d'enguany: Todo esto te daré (ed. Planeta) de Dolores Redondo. En aquesta nova novel·la de l'autora de la trilogia d'èxit Baztán ens situem a Galícia, on arrel d'un suposat accident de tràfic, un escriptor descobreix la doble vida que portava el seu marit. Amb un guàrdia civil retirat i un capellà amic del mort, aniran sortint a la llum els més obscurs secrets familiars.
A Todo esto te daré trobem els elements característics de Redondo: trama policíaca, misteris escabrosos, tensió i suspens.
Seguim amb la continuació de La catedral del mar : Los herederos de la tierra (ed. Grijalbo) de Ildefonso Falcones. Fa deu anys milers de lectors es van rendir a l'Arnau Estanyol, el bastaix que va ajudar a construir l'església de Santa Maria, l'església del mar. Ara la història continua amb aquesta impressionant recreació de la Barcelona medieval, una esplèndida novel·la de lleialtat, venjança, amor i somnis per complir.
En quart lloc tenim Patria (ed. Tusquets) de Fernando Aramburu. El dia que ETA anuncia l'abandonament de les armes, Bittori es dirigeix al cementiri per explicar-li a la tomba del seu marit el Txato, assassinat pels terroristes, que ha decidit tornar a la casa on van viure. Per més que arribi d'amagat, la presència de Bittori alterarà la falsa tranquil·litat del poble.
El retaule definitiu sobre més de trenta anys de la vida a Euskadi sota el terrorisme.
I acabem amb Tu no ets una mare com les altres (ed. La Campana) d'Angelika Schrobsdorff. L'autora reconstrueix la vida real i inconformista de la seva mare, una dona nascuda en una família de la burgesia jueva de Berlín que viurà de ple els bojos anys vint i que tindrà tres fills de tres pares diferents, fidel a les dues promeses que es va fer de jove: viure la vida amb la màxima intensitat i tenir un fill amb cada home que estimés.
Angelika Schrobsdorff ens ho explica amb dues veus diferents: la de la dona adulta, que coneix fins al fons l'ànima humana i, per tant, no jutja, i la de la nena i adolescent que reviuen els records d'aquella mare tan poderosa.